Μελαχρινή στο Πήλιο δεν αποκαλούν μία γυναίκα με μαύρα μαλλιά και μελαμψό δέρμα, αλλά ένα από τα πιο ωραία γλυκά που δεν είναι άλλο από την καρυδόπιτα. Εμείς κατά τη διαμονή μας στο όμορφο Πήλιο, ζητήσαμε την συνταγή από το πεντανόστιμο γλυκό και σας την παρουσιάζουμε.
Υλικά για μελαχρινή Πηλίου (καρυδόπιτα)
- 10 αυγά
- 10 κ.σ καρύδι
- 10 κ.σ φρυγανια
- 1 κ.γλ. κανελα
- 1 κ.γλ. γαρυφαλο
- 5 κ.σ ζαχαρη
- σιρόπι (όπως της καρυδόπιτας)
Εκτέλεση συνταγής για μελαχρινή Πηλίου (καρυδόπιτα)
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι προς μία κατεύθυνση. Για περίπου 50 λεπτά βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να δούμε αν έγινε μόλις περάσει ο χρόνος, τρυπάμε με ένα πιρούνι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.