Αγαπώ τα μανιτάρια και τις σούπες. Ο συνδυασμός λοιπόν κάνει την μανιταρόσουπα να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του χειμώνα. Ιδιαίτερα τις μέρες εκείνες που το κρύο είναι τσουχτερό. Η Μαρία Ελευθερίου, αναγνώστρια της σελίδας, μου έστειλε μία υπέροχη συνταγή που σας προτείνω να την κάνετε κι εσείς!
Υλικά για μανιταρόσουπα:
400 ραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φλιτζάνια τσ. νερό
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για μανιταρόσουπα
• Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει.
• Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
• Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
• Προσθέτετε τα δυο φλιτζάνια νερού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
• Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 5-10′ ανακατεύοντας μερικές φορές.
Συγνώμη αυτή την σούπα στην δεύτερη φωτογραφία γιατί την παρουσιάζετε;;; Για να μας δελεάσει να την φάμε;;; Με τίποτα όμως!!!
Τι σας ενοχλει; Κσλη Χρονια!