Οι πίτες είναι απολαυστικές όταν ξέρει μία γυναίκα να τις φτιάχνει. Συνήθως οι νέες κοπέλες που θέλουν να φτιάξουν σπίτι τους ακολουθούν τις συνταγές της μαμάς τους ή της γιαγιάς τους. Σήμερα λοιπόν σας προτείνω να φτιάξετε κιμαδόπιτα ή αλλιώς πίτα με κιμά.
Υλικά για πίτα με κιμά
1 κιλό κιμά
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη
1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο
Εκτέλεση συνταγής για πίτα με κιμά
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά σας με τις 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Μόλις το κρεμμύδι σας καραμελώσει, προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές που θα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια (καρέ). Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σας.
Σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει πρώτα καλά, στρώστε το πρώτο φύλλο. Λαδώστε το με το πινέλο και βάλτε από πάνω ακόμη ένα φύλλο. Λαδώστε το και αυτό με το πινέλο και βάλτε το ξανά από πάνω, μέχρι να δημιουργήσετε έναν πάτο με τρία φύλλα.
Έπειτα βάλτε από πάνω λίγο από τον κιμά που έχετε μαγειρέψει. Βάλτε από πάνω ένα φύλλο και μετά ξανά κιμά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση του κιμά που έχετε φτιάξει (εναλλάξ φύλλο κρούστας και κιμάς).
Τέλος, από πάνω θα καλύψετε πάλι με 3 φύλλα κρούστας, τα οποία εναλλάξ θα λαδώσετε.
Το τελευταίο φύλλο (αυτό που θα βρίσκεται και από την επάνω μεριά του ταψιού) θα το λαδώσετε λίγο περισσότερο.
Ψήστε στον αέρα του φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε κομμάτια και απολαύστε τη.