Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό φαγητό που τρώνε όλοι οι Έλληνες το βράδυ του Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Σε περίπτωση όμως που δεν επιθυμείτε να φάτε κρέας, μπορείτε να την φτιάξετε με κοτόπουλο.
Υλικά για μαγειρίτσα με κοτόπουλο
κιλό φιλέτο κοτόπουλο
2 μεγάλα μαρούλια
2 ματσάκια άνηθο
2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
1 φύλλο δάφνη
1 αυγό και 1 ασπράδι
1 λεμόνι
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Κόψτε τα φιλέτα σε δυο κομμάτια και βάλτε τα να βράσουν σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Έπειτα κόψτε τα μαρούλια, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο επίσης σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα μαρούλια και τον άνηθο και ταυτόχρονα βάλτε λίγο νερό ώστε να μαλακώσουν. Ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα και προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 20 λεπτά. Φτιάξτε το αυγολέμονο και το ρίξτε το στην κατσαρόλα.
Καλή Ανάσταση!