Το παγωτό με κουβερτούρα είναι πιο υγιεινό και είναι κατάλληλο για όσες γυναίκες προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να φάνε γλυκό. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη συνταγή η οποία θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για light παγωτό με κουβερτούρα!
1 λίτρο φρέσκο γάλα
160ml κρέμα αγάλακτος
200γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια και λιωμένη σε Μπεν μαρι
100γρ. κακάο (σκόνη)
320γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανελας
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση συνταγής για light παγωτό με κουβερτούρα!
Βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για λίγη ώρα να τραβήξουν τα υλικά το άρωμα της κανέλας και κατόπιν πετάμε τα ξυλάκια.
Προσθέτετε πρώτα τη λιωμένη σοκολάτα και κατόπιν το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Χτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτη μαρέγκα και το ενσωματώνετε στο μείγμα.
Παγώνετε στην κατάψυξη με τον παραδοσιακό τρόπο.