Η μακαρονόπιτα με κιμά είναι ένα όχι τόσο διαδεδομένο φαγητό για την Ελλάδα, αφού εμείς έχουμε το παστίτσιο. Στο παρακάτω βίντεο θα δεις μία συνταγή που είμαι σίγουρη ότι αν τρως τα μακαρόνια θα γίνει από τις αγαπημένες σου.
Υλικά για μακαρονόπιτα με κιμά
Μισό πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι σπασμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα (110 γρ.)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
225 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ( ή της αρεσκείας σας)
450 γρ. χυμό ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας πελτέ (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
250 γρ. τυρί ricotta
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα (150 γραμ.)
Εκτέλεση συνταγής για μακαρονόπιτα με κιμά
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και
@travelgirl.gr