Συνταγή για λαχταριστή ντοματόπιτα

Η ντοματόπιτα είναι από τις ωραιότερες πίτες. Τι θα λέγατε να φτιάχνατε στο σπίτι μία πίτα, την ντοματόπιτα;

Συνταγή για λαχταριστή ντοματόπιτα
Συνταγή για λαχταριστή ντοματόπιτα

Υλικά για ντοματόπιτα

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
10 ελιές
300 γρ. Ανθότυρο
50 γρ. Γάλα
4 κουταλιές ελαιόλαδο

400 γρ. Ντοματίνια
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη

Συνταγή για λαχταριστή ντοματόπιτα
Συνταγή για λαχταριστή ντοματόπιτα

Εκτέλεση συνταγής για ντοματόπιτα 

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση. Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε το μίγμα απο την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε λίγα -παραπάνω απο τα μισά- φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα. Ανακατεύουμε στο μίγμα τις ελιές αφού βγάλουμε τα κουκούτσια και τις ψιλοκόψουμε και το ανθότυρο και το απλώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, μόνο που τώρα δεν τα λαδώνουμε αλλα τα αλείφουμε με γάλα.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να πάρει η ντοματόπια χρώμα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.