Η μερέντα είναι η αγαπημένη πολλών ανθρώπων, εκτός των μικρών μας φίλων. Αυτές τις μέρες που νηστεύουμε, σας παρουσιάζουμε μία συνταγή για σπιτική νηστίσιμη μερέντα που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά για νηστίσιμη μερέντα
- 200 γρ. φουντούκια
- 1 πακέτο κακάο (125 γρ.)
- 1 ποτήρι νερό
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 70 γρ. κουβερτούρα
Πώς να φτιάξω νηστίσιμη μερέντα
- Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
- Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
- Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
- Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
- Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.