Το λαχανόρυζο αυτήν την εποχή έχει την τιμητική του. Είναι από τα εύκολα φαγητά που προτιμούν μικροί και μεγάλοι. Κάποιοι όμως συνηθίζουν να το τρώνε με κιμά. Πάμε να ακολουθήσουμε βήμα βήμα την συνταγή.
Υλικά για λαχανόρυζο με κιμά
500γρ κιμά
4 κ.τ.σ λάδι
4 φλιτζ. ζωμό
2 ξερά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 πράσο
2 καρότα
1 σέλερι
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
αλάτι-πιπέρι
μισό ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
χυμό από ένα λεμόνι (μπορεί και παραπάνω)
1/2 λάχανοσυ
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους (καρέ)
Εκτέλεση συνταγής για λαχανόρυζο με κιμά
Κόψτε όλα σας τα λαχανικά σε μεγάλα ή μικρά κομμάτια ανάλογα πώς θέλετε εσείς να είναι. (Το καρότο και το λάχανο μπορείτε να τα τρίψετε ώστε να είναι πιο λαχταριστό για τα παιδιά σας).
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε τα μαζί για λίγα λεπτά και έπειτα ρίξτε τα λαχανικά.
Αφού μαραθούν, ρίξτε το ρύζι, την ντοματούλα σας και το ζωμό.
Αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά και έπειτα αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. (να έχει χυλωμένο ζουμάκι)
Προσθέστε το λεμόνι και αφήστε το να σταθεί. (Το ρύζι όσο μένει στην κατσαρόλα «ρουφάει» υγρά, έτσι αν το ρυζάκι σας κρατάει ακόμη, αφήστε το σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 5 λεπτά).
Ρίξτε τον μαϊντανό και σερβίρετε.