Συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες

Το λαβράκι είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια. Τι θα λέγατε να το φτιάχνατε στο φούρνο με πατάτες;

Συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες
Συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες 

2 μέτρια λαβράκια φρέσκα
5 πατάτες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες
Συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες

Εκτέλεση συνταγής για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες 

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό σκόρδο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, το 1/4 της τριμμένης ντομάτας, λίγο θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τα ψάρια.
Τις πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τοποθετούμε, ανάμεσα στις πατάτες, και το υπόλοιπο σκόρδο.
Ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες τις υπόλοιπες ντομάτες, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.