Το τυρόψωμο είναι από τα πιο αγαπημένα μας σνακ! Τι θα λέγατε λοιπόν να το φτιάξετε και να το απολαύσετε μετά με την οικογένειά σας ή την παρέα σας;
Υλικά για τυρόψωμο
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
– 2 κουταλιά της σούπας λάδι
– Νερό χλιαρό όσο πάρει
– 600 γρ. φέτα
– 500 γρ. βούτυρο
– 2 αυγά
Εκτέλεση συνταγής για τυρόψωμο
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το νερό.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε εφτά μπαλάκια. Ένα ένα το ανοίγουμε, ρίχνουμε λίγο βούτυρο, που έχουμε λιώσει και πασπαλίζουμε με το τυρί, το διπλώνουμε στα τέσσερα και κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Έπειτα σε ένα ταψί τοποθετούμε το πρώτο στο κέντρο και ανοίγουμε με το χέρι. Βάζουμε και τα υπόλοιπα με τον ίδιο τρόπο (το ένα μέσα στο άλλο), καλύπτουμε έτσι όλο το ταψί. Αλείφουμε τα το αυγό και ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 45 περίπου λεπτά και η λαχταριστή πίτα μας είναι έτοιμη! Μόλις κρυώσει κόβετε σε κομμάτια!