Τα κρουασάν σφολιάτας έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των μικρών μας φίλων. Όμως υπάρχουν φορές που πηγαίνουμε στον φούρνο , τα βλέπουμε λαχταριστά και θέλουμε να τα πάρουμε για το σπίτι! Εγώ θα σας πρότεινα να τα φτιάξετε στο σπίτι με την γέμιση της αρεσκείας σας. Πάμε να δούμε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για κρουασάν σφολιάτας με γέμιση
• 1 φύλλο σφολιάτας
• λίγο γάλα
Για την γέμιση:
• κουβερτούρα και λίγη ζάχαρη ή
• μαρμελάδα ή
• ζαμπόν και τυρί ή
• τυρί κρέμα και γαλοπούλα
Εκτέλεση συνταγής για κρουασάν σφολιάτας με γέμιση
• Κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη (ειτε τετράγωνα, είτε διαγώνια). Αλείφετε κάθε κομμάτι σφολιάτας με λίγο νερό.
• Βάζετε την γέμιση.
• Αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα.
• Τα βάζετε με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.