Το κριθαράκι είναι ένα συνοδευτικό που μπορεί να γίνει άνετα το ωραιότερο φαγητό! Με ποιον τρόπο; Φτιάχνοντάς το με λαχανικά. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.
Υλικά για κριθαράκι με λαχανικά
300 γρ. κριθαράκι
400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κύβους
1 κολοκυθάκι σε κύβους
1 καρότο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για κριθαράκι με λαχανικά
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρώς το κρεμμύδι και αφού μαραθεί, προσέξτε να μη σας καεί, ρίξτε τα λαχανικά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αρκετό νερό. Αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα ταψί και προσθέστε το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά και βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στον πάτο, στους 150 – 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να βράσει.
Αν το κριθαράκι δεν έχει βράσει τότε προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Για να μην σας κολλήσει το κριθαράκι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.