Η φράουλα είναι το αγαπημένο μου ανοιξιάτικο φρούτο γι’ αυτό σήμερα σας παρουσιάζω μία συνταγή για κρέπες με σιρόπι φράουλας. Πάρτε χαρτί και μολύβι σημειώστε τα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά (για τέσσερα άτομα) για κρέπες με σιρόπι φράουλας
- 4 αυγά
- 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- Βούτυρο για το τηγάνι
- Μαρμελάδα φράουλα (καλό είναι να είναι χειροποίητη)
- Λίγο νερό
Εκτέλεση συνταγής για κρέπες με σιρόπι φράουλας
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα παραπάνω υλικά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε ένα μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε ¼ κουταλιάς της σούπας βούτυρο να λιώσει. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι αλλά το γυρνάτε σε όλο το τηγάνι ώστε να πάει παντού στον πάτο του. Το αφήνετε να ψηθεί και με μία σπάτουλα και τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί (υπάρχουν και ειδικά σκεύη για ψήσιμο κρέπας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά). Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Όταν πλέον έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγη μαρμελάδα και την αραιώνετε με λίγο νερό. Την αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν πλέον είναι έτοιμο, παίρνετε μία κρέπα και βάζετε στη μέση λίγη σάλτσα φράουλας. Τσακίζετε την κρέπα στη μέση και την κλείνετε. Τη σερβίρετε στους μπόμπιρες και είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθούν.