Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι κουραμπιέδες διακοσμούν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Τι θα λέγατε να τους φτιάχνατε στο σπίτι με σοκολάτα; Μπορεί οι μικροί μας φίλοι να μην τρώνε τους κουραμπιέδες, εμείς όμως σας έχουμε μία συνταγή που θα τους λατρέψουν, αφού θα φτιαχτούν με σοκολάτα! Χριστουγεννιάτικοι σοκολατένιοι κουραμπιέδες!
Υλικά για κουραμπιέδες με σοκολάτα
• 300γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
• 125γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (χοντροκομμένα)
• 110γρ. ζάχαρη άχνη
• 500γρ αλεύρι
• 1/2 κ.γ. μπέικιν
• 160γρ. κουβερτούρα λιωμένη
• 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
Για γλάσο
• κουβερτούρα
• γάλα
• κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής για κουραμπιέδες με σοκολάτα
• Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την λιωμένη κουβερτούρα.
• Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και μετά τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ.
• Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και κόβετε στα σχήματα που θέλετε με κουπ πατ. (Αν δεν έχετε κουπ πατ, πλάθετε με τον κλασικό τρόπο τους κουραμπιέδες ή χρησιμοποιείτε το χείλος ενός ποτηριού για κουπ πατ).
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
• Όταν κρυώσουν μπορείτε να τους αλείψετε με γλάσο που έχετε φτιάξει αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα με λίγο γάλα και κονιάκ ή και σκέτη λιωμένη κουβερτούρα.
Οι σοκολατένιοι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι! Καλή σας απόλαυση!