Τα κουλουράκια είναι ιδανικά για το πρωινό με τον καφέ ή για το απογευματινό με το τσάι μας. Τι θα λέγατε να φτιάχναμε σήμερα κουλουράκια μαστίχας;
Υλικά για κουλουράκια μαστίχας
• 250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή φρέσκο γάλακτος
• 3/4 κούπας ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1/4 κούπας γάλα
• 3/4 κουταλιάς γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη)
• περίπου 550γρ αλεύρι μαλακό (τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια)
• 1 και μισή κουταλιά γλυκού baking powder
• 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής για κουλουράκια μαστίχας
Χτυπάτε το μαλακωμένο βούτυρο στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά σταδιακά. Προσθέστε τη μαστίχα, το γάλα, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι. Θα πάρει μισό κιλό και λίγο ακόμα (1/2 κούπα), όσο να μην κολλάει στα χέρια. H ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να ξεκολλάει ελαφρά από τα τοιχώματα του μπολ. Δεν θα μαζευτεί γύρω από τον γάντζο, σαν τη ζύμη του ψωμιού. Αρχίστε να πλάθετε τα κουλουράκια σας. Τοποθετείστε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε προσεκτικά με τον αραιωμένο κρόκο αυγού. Ψήστε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-25 λεπτά).