Τα κουλουράκια κανέλας είναι από τα αγαπημένα μου. Τι θα λέγατε λοιπόν να τα φτιάχναμε στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά; Ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή κι είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά για κουλουράκια κανέλας
• 1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό της επιλογής σας
• 1 ποτήρι σπορέλαιο
• 1-1 ½ ποτήρι ζάχαρη
• 1-1 ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
• 1 κ. σ. κοφτή μπέικιν
• 1 κ. γ. σόδα μαγειρική
• 1 πακέτο αλεύρι
• σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής για κουλουράκια κανέλας
1. Παίρνουμε ένα μπολ μεγάλο και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό.
2. Στην συνέχεια, βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
3. Βάζουμε μέσα το μπέικιν, την σόδα. Προσέχουμε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια από την σόδα, ας είναι μικρά, με το ζύμωμα θα διαλυθούν.
4. Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, και να μην κολλάει στα χέρια μας.
5. Τώρα, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και τα κάνουμε όπως στην φωτογραφία.
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και σε αέρα για 40′ περίπου.