Το κριθαράκι με κοτόπουλο στην κατσαρόλα είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Αρκετοί από μας το φτιάχνουμε κυρίως το χειμώνα στο φούρνο. Εγώ σήμερα σας έχω μία πιο light συνταγή για να το φτιάξετε σπίτι στην κατσαρόλα.
Υλικά για κριθαράκι με κοτόπουλο
– Μισό κιλό κριθαράκι
– 1 στήθος κοτόπουλο
– 3 καρότα
– 1 κρεμμύδι
– 5 κουταλιές καλαμπόκι
– 2 κουταλιές παρμεζάνα
– 1 πιπεριά
– 2 κουταλιές μαγιονέζα
– 1 κύβο κοτόπουλου
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής για κριθαράκι με κοτόπουλο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτετε και το κριθαράκι. Προσθέτετε 6 κούπες νερό και αφήνετε έως ότου απορροφηθεί όλο και γίνει το κριθαράκι. Αφού γίνει, σερβίρετε σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα ψιλοκομμένο το καρότο, την πιπεριά, το καλαμπόκι, το τυρί και τέλος ανακατεύουμε με την μαγιονέζα! Το πιάτο σας είναι έτοιμο και λαχταριστό!