Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αν επιθυμείτε κι εσείς να το φτιάξετε στο σπίτι με σάλτσα από χυμό μήλου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά για κοτόπουλο με χυμό μήλου
1½ φλιτζάνι
100% χυμό μήλου
6 μεσαίου μεγέθους μπούτια κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής για κοτόπουλο με χυμό μήλου
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το χυμό μήλου. Προσθέστε το κοτόπουλο και πασπαλίστε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό για να σιγοβράσει και καλύψτε το τηγάνι. Αφήστε για 15 λεπτά.
Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και καλύψτε το τηγάνι με λίγο χυμό μήλου και νερό. Μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά.
Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα σας (περίπου 10-15 λεπτά). Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε επάνω από το φαγητό σας καθώς μπορεί να κολλήσει και να αρπάξει. Μόλις η σάλτσα δείχνει καραμελωμένη και χυλωμένη, το κοτόπουλό σας είναι έτοιμο!