Το κοτόπουλο είναι από τα πιο εύκολα φαγητά και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Σήμερα σας παρουσιάζω την αγαπημένη συνταγή μίας φίλης μου η οποία μου έδωσε και την συνταγή. Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Υλικά για λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα
κοτόπουλο 1,5 κιλό
2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. άσπρο κρασί
1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση συνταγής για λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε στις 2 λεμονόκουπες αλατοπίπερο και τρίβουμε με αυτές το κοτόπουλο. Κόβουμε το σκορδάκι σε κομμάτια, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο και χώνουμε μέσα το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του ενός λεμονιού, το κρασί και την μουστάρδα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40′ οπότε κι έχει πιει σχεδόν όλα τα υγρά του. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού που μας έχει περισσέψει.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές (που αρέσουν στα παιδιά) τα οποία θα περιχύσετε με την σαλτσούλα που έχει μείνει στο κοτόπουλο.