Η κοτόπιτα είναι από τις πιο ωραίες πίτες που λατρεύουν να απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Ένα κομμάτι μάλιστα θεωρείται πλήρες γεύμα γι’ αυτό και σε περίπτωση που δεν θέλετε να μαγειρέψετε κάποιο φαγητό, σας προτείνω ανεπιφύλακτα την παρακάτω συνταγή.
Υλικά για κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
2 διπλά στήθη κοτόπουλου
2 κίτρινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα
300 γρ.γραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο
Βάλτε όλα τα υλικά για το φύλλο σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώστε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Βράστε το κοτόπουλο για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και αφού το αφήσετε λίγο να κρυώσει μαδήστε το. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν καλά, βάλτε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για ακόμα λίγα λεπτά.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα ανακατέψτε το με τα τυριά.
Ανοίξτε τη ζύμη σε 4 φύλλα. Τα δύο πρέπει να είναι όσο η διάμετρος του ταψιού και τα άλλα 2 μεγαλύτερα ώστε να διπλώσουν από πάνω.
Λαδώστε το ταψί και βάλτε το ένα μεγάλο φύλλο. Ραντίστε με ελαιόλαδο, τοποθετήστε το δεύτερο μεγάλο φύλλο, ξαναραντίστε και απλώστε τη γέμιση. Σκεπάστε με το ένα από τα μικρότερα φύλλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετήστε και το τελευταίο φύλλο. Κλείστε με τις άκρες προς τα μέσα και λαδώστε ξανά.
Ψήστε για 1 ½ ώρα στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο και η λαχταριστή κοτόπιτα είναι έτοιμη.