Ένα από τα ωραιότερα γλυκά τώρα ειδικά τις γιορτές είναι ο κορμός με σαντιγί. Κάποιοι εξάλλου δεν είναι λάτρεις της σοκολάτας επομένως πάντα πρέπει να υπάρχει και μία δεύτερη επιλογή για τους καλεσμένους σας.
Υλικά για κορμό με σαντιγί
4 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
Για τη γέμιση και την επικάλυψη
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 συσκευασία φρουί γλασέ
1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Εκτέλεση συνταγής για κορμό με σαντιγί
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μέχρι να ασπρίσουν.
Έπειτα προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σας και τις βανίλιες.
Συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι η ζύμη σας να κάνουν φουσκάλες.
Σε μια λαδόκολα, απλώστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Όσο κρυώνει, φτιάξτε τη σαντιγί σας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το κουτί.
Αφού κρυώσει απλώστε σαντιγί και με το χέρι ρίξτε και τα φρουί γλασέ (αν δεν είναι έτοιμα ψιλοκομμένα, ψιλοκόψτε τα εσείς).
Τυλίξτε με τη βοήθεια της λαδόκολας και τοποθετήστε σε μια πιατέλα.
Διακοσμήστε με τη σαντιγί που κρατήσατε στην άκρη και πασπαλίστε με το φιλέ αμυγδάλου.