Τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο είναι από τα πιο ωραία ελληνικά μαμαδίστικα φαγητά. Αν είναι η πρώτη σας φορά που θέλετε να τα φτιάξετε, ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά για κολοκυθάκια γεμιστά
– 10 μεγάλα κολοκύθια
– Μισό κιλό κιμά
– 2 κούπες ρύζι
– 1 κρεμμύδι
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– Λίγο άνηθο
– Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
– 2 αυγά
– 2 λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής για κολοκυθάκια γεμιστά
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, κόβουμε την μια άκρη και καθαρίζουμε το εσωτερικό σους. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε πολλά καλά με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε τα κολοκύθια πιέζοντας ελαφρά να πάει μέχρι κάτω.
Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και 1 λάδι και βράζουμε έως ότου δέσει το ζουμί, περίπου 40 λεπτά. Αργότερα, χτυπάμε στο multi, τα αυγά με το λεμόνι και αφρατέψει ρίχνουμε 2 κουτάλες από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπάμε και πάλι για 2 λεπτά και περιχύνουμε το φαγητό μας, το αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και το φαγητό μας είναι έτοιμο!