Συνταγή για κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Είναι αλήθεια ότι το χταπόδι δεν είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά πρόσφατα έφαγα σε μία φίλη μου χταποδάκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι κι ενθουσιάστηκα. Φυσικά ζήτησα την συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας όπως κάθε φορά!

Συνταγή για κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Συνταγή για κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά για χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

1 χταπόδι φρέσκο περίπου
2 ξερά κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
1 κανελοξυλο
1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
Κοφτό μακαρονάκι

Συνταγή για κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Συνταγή για κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση συνταγής για κοκκινιστό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Καθαρίστε το χταπόδι, πλύντε το καλά και κόψτε το σε κομμάτια.
Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα σας και βάλτε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το χταπόδι και σοτάρετε το για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει.
Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίξτε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Ανακατέψτε το φαγάκι σας και ρίξτε αρκετό νερό ώστε το χταπόδι να είναι σκεπασμένο.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και δάφνη, και αφήστε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, ρίξτε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το ζουμάκι χυλώσει, σβήστε και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς σερβίρετε.

Να αφήνετε πάντα αρκετό ζουμάκι στα ζυμαρικά καθώς αυτά όσο μένουν μέσα στο ζεστό σκεύος «ρουφάνε» και λασπώνουν.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.