Τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για κάθε εποχή. Τι θα λέγατε να ακολουθούσατε τα βήματα της παρακάτω συνταγής;
Υλικά για κοκκινιστά γιουβαρλάκια
1 κιλό κιμά
1 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για ρυζότο
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
2 αβγά
αλατοπίπερο
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρή συσκευασία σάλτσα ντομάτας
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα
2 πατάτες
Εκτέλεση συνταγής για κοκκινιστά γιουβαρλάκια
Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά σας, το ρύζι, το κρεμμύδι που θα έχετε περάσει από τον τρίφτη, τα αβγά, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ζυμώστε καλά. Αφήστε τα 15 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί ο κιμάς σας και έπειτα, ζυμώστε μερικά λεπτά ακόμη και αρχίστε να πλάθετε τα γιουβαρλάκια σας.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει. Ρίξτε τα καρότα και τις πατάτες που πρώτα θα έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια, σοτάρετε για 2-3 λεπτά και έπειτα ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας. Συμπληρώστε με χλιαρό νερό και βράστε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε έπειτα μέσα τα γιουβαρλάκια που πλάσατε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα σας.