Η κιμαδόπιτα είναι από τις πίτες που δεν φτιάχνουμε συχνά. Η Άννα Παπαπούλιου μοιράζεται με τους αναγνώστες του travelgirl.gr την δική της συνταγή και μας προτρέπει να την δοκιμάσουμε.
Υλικά για κιμαδόπιτα
Μισο κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3κρεμμύδια
1καρότο μεγάλο
5κτς κρασί κόκκινο
1 ντομάτα
3κουταλίες πελτέ
200γρ γραβιέρα
Αλάτι
Ζάχαρη
Πιπέρι
1κουτί φύλλα κρούστας
Εκτέλεση συνταγής για κιμαδόπιτα
Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και ρίχνω τον κιμά τον οποίο τον σπάω με ένα πιρούνι. Τον αφήνω να πάρει χρώμα και ρίχνω την ντομάτα και τον πελτέ ζάχαρη αλάτι πιπέρι και τρίβω το καρότο και ανακατεύω. Προσθέτω το κρασί και λίγο νερό για να βράσει. Το αφήνω μέχρι να σωθεί το ζουμί. Τον θέλουμε σφιχτό. Αφήνω να κρυώσει και παίρνω ένα ταψί το αλείφω με λάδι και βάζω εναλλάξ και σταυρωτά τα μισά φύλλα. Ανακατεύω τον κιμά με την γραβιέρα και τον ρίχνω στο ταψί και στο τέλος προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα. Κάθε φορά που βάζω ένα φύλλο το λαδώνω.