Συνταγή για κιμαδόπιτα από την Άννα Παπαπούλιου

Η κιμαδόπιτα είναι από τις πίτες που δεν φτιάχνουμε συχνά. Η Άννα Παπαπούλιου μοιράζεται με τους αναγνώστες του travelgirl.gr την δική της συνταγή και μας προτρέπει να την δοκιμάσουμε.

Συνταγή για κιμαδόπιτα από την Άννα Παπαπούλιου
Συνταγή για κιμαδόπιτα από την Άννα Παπαπούλιου

Υλικά για κιμαδόπιτα

Μισο κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3κρεμμύδια
1καρότο μεγάλο
5κτς κρασί κόκκινο
1 ντομάτα
3κουταλίες πελτέ
200γρ γραβιέρα
Αλάτι
Ζάχαρη
Πιπέρι
1κουτί φύλλα κρούστας

Συνταγή για κιμαδόπιτα από την Άννα Παπαπούλιου
Συνταγή για κιμαδόπιτα από την Άννα Παπαπούλιου

Εκτέλεση συνταγής για κιμαδόπιτα 

Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και ρίχνω τον κιμά τον οποίο τον σπάω με ένα πιρούνι. Τον αφήνω να πάρει χρώμα και ρίχνω την ντομάτα και τον πελτέ ζάχαρη αλάτι πιπέρι και τρίβω το καρότο και ανακατεύω. Προσθέτω το κρασί και λίγο νερό για να βράσει. Το αφήνω μέχρι να σωθεί το ζουμί. Τον θέλουμε σφιχτό. Αφήνω να κρυώσει και παίρνω ένα ταψί το αλείφω με λάδι και βάζω εναλλάξ και σταυρωτά τα μισά φύλλα. Ανακατεύω τον κιμά με την γραβιέρα και τον ρίχνω στο ταψί και στο τέλος προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα. Κάθε φορά που βάζω ένα φύλλο το λαδώνω.

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για noodles με κοτόπουλο από την Άννα Παπαπούλιου

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.