Συνταγή για κέικ ψυγείου με κάστανο!

Το κάστανο είναι το αγαπημένο μου. Τι θα λέγατε λοιπόν αν φτιάχνατε κέικ ψυγείου με κάστανο και σοκολάτα; Σίγουρα είναι μία συνταγή που αν την κάνεις μία φορά μετά θα θέλεις να την κάνεις συνέχεια! Πάμε να δούμε τα βήματα μαζί.

Υλικά για κέικ ψυγείου με κάστανο

400g βρασμένα κάστανα
100g ζάχαρη άχνη
100g βούτυρο κομμένο σε κύβους ή μαργαρίνη
100g μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για την επικάλυψη
100g μαύρη σοκολάτα
25g βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής για κέικ ψυγείου με κάστανο

Βάλτε σε ένα μπολ και χτυπήστε στο μίξερ τα βρασμένα κάστανα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέστε το κονιάκ και τη βανίλια.
Έπειτα προσθέστε στο μείγμα με τα κάστανα τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε το χτύπημα για 4-5 λεπτά με το μίξερ.
Απλώστε σε μια φόρμα το μείγμα σας, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα ή ζελατίνα τροφίμων για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε το γλυκάκι σας εύκολα.
Αφήστε στο ψυγείο σας για περίπου 24 ώρες ώστε να σταθεροποιήθεί.
Την επόμενη μέρα, λιώστε το γλάσο σας σε μπεν μαρί,και αφού ξεφορμάρετε το γλυκάκι σας, περιχύστε το από πάνω.
Βάλτε ξανά για 3-4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 10 μέρες.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.