Το κέικ λεμονιού είναι το πιο ελαφρύ κέικ πόσο μάλλον όταν το φτιάχνουμε χωρίς γλουτένη. Αγοράστε τα παρακάτω υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για κέικ λεμονιού χωρίς γλουτένη
175 γρ. ανάλατο βούτυρο soft
175 γρ. ζάχαρη άχνη
4 μεσαία αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Ξύσμα από 2 + 1 λεμόνια
Χυμό από 2 λεμόνια (τον χωρίζετε σε μισό λεμόνι και σε 1 ½)
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
59 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
75 γρ. κύβοι ζάχαρης
Εκτέλεση συνταγής για κέικ λεμονιού χωρίς γλουτένη
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε το ξύσμα από 2 λεμόνια και το χυμό από το μισό λεμόνι και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο.
Ρίχνετε το αλεύρι με τα αλεσμένα αμύγδαλα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε για 40 με 50 λεπτά. Μόλις κλείσουμε την κουζίνα, το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά ακόμη και κατόπιν το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βάζετε σε ένα μπολάκι τον χυμό από 1 ½ λεμόνι, το ξύσμα από το τρίτο λεμόνι και τους κύβους ζάχαρης. Τα αφήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι κύβοι ζάχαρης και κατόπιν με το πίσω μέρος ενός κουταλιού λιώνετε και ανακατεύετε το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνετε με αυτό το ζεστό κέικ.
Σερβίρετε μόλις έχει κρυώσει καλά.