Τα κεφτεδάκια προσωπικά είναι από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Πόσοι θυμόμαστε τις γιαγιάδες να μας τα φτιάχνει; Εγώ λοιπόν σας έχω την παραδοσιακή συνταγή για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς.
https://www.instagram.com/p/B6S0_wUhCqG/
Υλικά για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμα χοιρινό
5-6 φέτες ζυμωτό ψωμί
2 αυγά
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση συνταγής για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα παραπάνω υλικά. Στο τέλος, στραγγίξτε το ψωμί και τρίψτε τη βρεγμένη ψίχα μέσα στο μπολ. Ζυμώστε για 15 λεπτά. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και βάλτε το μείγμα με τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έπειτα αφαιρέστε το από το ψυγείο, πλάστε κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε βάλει μέσα σε ένα ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά. (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που θα έχουν τα κεφτεδάκια σας και τον φούρνο σας)
Μόλις είναι έτοιμα μην περιμένετε ούτε λεπτό, απολαύστε τα!
Τέλεια συνταγή, μπράβο!!! Ευχαριστώ πολύ