Έχετε δοκιμάσει καραμελωμένα φρούτα στο φούρνο; Αν όχι σας προτείνω ανεπιφύλακτα την παρακάτω συνταγή όπου θα χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και κανέλα.
Υλικά για καραμελωμένα φρούτα στο φούρνο
– 3-4 μήλα
– 3-4 αχλάδια
– 3-4 δαμάσκηνα
– 1/2 φλ. κονιάκ
– 2 φλ. ζάχαρη άσπρη (ή καστανή)
– 1 φλ. νερό
– Λίγη κανέλα
– Γιαούρτι πλήρες
Εκτέλεση συνταγής για καραμελωμένα φρούτα στο φούρνο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα (είναι προτιμότερο να είναι ξεφλουδισμένα γιατί πολλές φορές η φλούδα παραμένει σκληρή και μετά το ψήσιμο) και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε στο ταψί, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ελάχιστη κανέλα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό. Τα βάζουμε να σιγοψηθούν για 1.5 – 2 ώρες έως ότου μαλακώσουν, ροδοκοκκινίσουν και καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε σε μπολ μαζί με το γιαούρτι και λίγη κανέλα!