Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνονται! Αυτή είναι η αλήθεια. Για όσους αγαπούν τα ιταλικά γλυκά σήμερα σας παρουσιάζω μία ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή για cannolis με ρικότα.
Υλικά για ιταλικά Cannolis με ρικότα
8 cannoli (βάφλα έτοιμη ή έτοιμη του εμπορίου)
2 κούπες ricotta (καλά παγωμένο στο ψυγείο)
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3/4 δάκρυα σοκολάτας
2 βανίλιες
2 κ.τ.γ ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση συνταγής για ιταλικά Cannolis με ρικότα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ricotta με τη ζάχαρη, τα δάκρυα σοκολάτας, τις βανίλιες και το ξύσμα. Αφήστε το μείγμα σας στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Όταν πρόκειται να το σερβίρετε γεμίστε τα cannoli και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.