Η ομελέτα μπορεί να γίνει από παχυντική μέχρι τελείως διαιτητική. Εγώ σήμερα σας προτείνω την “πράσινη” ομελέτα με ρόκα ή οποιοδήποτε λαχανικό της επιλογής σας.
Υλικά για υγιεινή ομελέτα με ρόκα
2 αυγά
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
1 ½ κούπα ρόκα
2 κ.σ κατσικίσιο τυρί κρέμα
Εκτέλεση συνταγής για ομελέτα με ρόκα
Σε ένα τηγάνι «καίτε» το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία.
Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν αφρώδη. Τα αλατίζετε και πιπερώνετε.
Ρίχνετε τα αυγά στο βούτυρο που έχει κάψει και τα αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Με μία ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύτε.
Ρίχνετε τη ρόκα, μία χούφτα κάθε φορά. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για 2 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει και η ομελέτα να γίνει κρεμώδης. Υπολογίστε ότι χρειάζονται περίπου 4 λεπτά.
Ελέγχετε ξανά για αλάτι και τη βγάζετε. Και σερβίρετε.
Υ.γ. Αντί για ρόκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπρόκολο ή οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό, της αρεσκείας σας. Το ίδιο ισχύει και με το τυρί, αρκεί να είναι κρέμα.