Η καλύτερη συνταγή για ελαφριά, υγιεινά, vegan pancakes! Με γεύση και άρωμα φθινοπώρου θα συνοδεύσει τα χειμωνιάτικα πρωινά σας. H Έλενα Ιωάννου (Sweet Life by Lena) μοιράζεται την υπέροχη αυτή συνταγή.
Υλικά για υγιεινά pancakes με μπανάνα
¾ φλυτζάνι /150γρ αλεύρι βρώμης, ή ολικής αλέσεως (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
½ φλυτζάνι /50 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
1/3 φλυτζάνι /30γρ βρώμη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι / 250ml γάλα (ότι γάλα θέλετε κατά προτίμηση φυτικό)
1 ώριμη μπανάνα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Επικάλυψη:
Καρύδια
Μπανάνα
Μέλι
Οδηγίες για υγιεινά pancakes με μπανάνα
Σε ένα μπόλ πολτοποιήστε την μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα βρώμης και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία ομοιογενές ζύμη.
Ζεστένουμε το τηγάνι και ψεκάζουμε με λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο λάδι για να γίνουν πολύ πιο ελαφριά. Ρίξτε μισό φλυτζάνι έτοιμη ζύμη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για ακόμη ένα λεπτό μεχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια, φέτες μπανάνας και μέλι.