Οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την τιμητική τους. Τι θα λέγετε να φτιάχνατε χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι; Είναι ένα φαγητό που θα λατρέψετε κι εσείς και η οικογένειά σας. Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Υλικά για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
1 χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ. σούπας ελιές
ενα ποτηράκι κρασί
ξύδι βαλσάμικο
1 πακέτο ντοματοχυμό
4 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση συνταγής για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου μισή ώρα.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με κρασί και με λίγο βαλσάμικο.
Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τις ελιές και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά.