Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που συνήθως εμείς το τρώμε την Σαρακοστή. Όμως μπορούμε να το φάμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η παρακάτω συνταγή θα σας ξετρελάνει καθώς ο χαλβάς μας έχει άρωμα λεμόνι!
Υλικά για χαλβά με άρωμα λεμόνι
– 200 ml χυμό λεμονιού
– 400 ml νερό
– 2 βανίλιες
– 180 γρ. ζάχαρη
– 160 ml ελαιόλαδο
– 240 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
Εκτέλεση συνταγής για χαλβά με άρωμα λεμόνι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 3 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μη μας σκουρύνει ο χαλβάς.
Προσθέτουμε προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει το σιρόπι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε.