Συνταγή για γρήγορο λικέρ φράουλας! Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δίνει την συνταγή

Είναι η εποχή της φράουλας και τι καλύτερο από το να φτιάξετε σπιτικό λικέρ σε λίγη ώρα. Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δίνει την συνταγή και εσείς δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε βήμα βήμα.

Υλικά

•    1 κιλό φράουλες ώριμες και κρουστές
•    700 γραμ. ζάχαρη
•    ½ φλυτζ. τσαγιού βότκα ή λευκό ρούμι
•    1 λεμόνι (το χυμό του)
•    400 ml. βότκα ή λευκό ρούμι (όσο το σιρόπι)

Τρόπος εκτέλεσης:

Πλένουμε προσεκτικά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβουμε στα δύο. Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις και στο τέλος, τις περιχύνουμε με το ½ φλιτζάνι βότκα ή ρούμι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, (ή με μια μεμβράνη), τις βάζουμε στο ψυγείο (από βραδύς) και τις αφήνουμε 10 – 12 ώρες, να βγάλουν τα υγρά τους. Την άλλη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση, βράζουμε για 7′, ξαφρίζοντάς τες όσο βγάζουν αφρούς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν και να σταθούν 5 με 6 ώρες, τουλάχιστον.
Μετά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, (μπορούμε να τις κάνουμε 
μαρμελάδα), ενώ βράζουμε το σιρόπι, μόνο του στην κατσαρόλα για 5′. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8′ – 10′ περίπου ακόμη, απ᾿ την ώρα που θα πάρει βράση, μέχρι να δέσει και να γίνει πηχτό σιρόπι.
Όταν παγώσει το σιρόπι, το μετράμε, το βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά, ρίχνουμε μέσα ίση ποσότητα βότκας ή ρούμι και το ανακινούμε.
Το αφήνουμε να σταθεί για τρεις – τέσσερις μέρες να δέσουν οι γεύσεις, ανακινώντας το μια – δυο φορές, κι έπειτα το βάζουμε σε μπουκάλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.