Συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο που θα ξετρελαθείς!

To κοτόπουλο γενικά μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα. Το γλυκόξινο, είναι πεντανόστιμο και επιδέχεται παραλλαγές ανάλογα και με τα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας!

Υλικά

700 γρ. φιλέτο κοτοπουλο
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
50 γρ. ανανά
1/ 1/2 κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού (κατά προτίμηση λευκή με γεύση πορτοκάλι και λεμόνι)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες ζεστό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και τσιγαρίζουμε στο ίδιο σκεύος προσθέτοντας λιγο λάδι ακόμη, το κρεμμύδι. Προσέχουμε να μην καεί, και όσο σωτάρεται, προσθέτουμε τη ζάχαρη, για να καραμελώσει. Ρίχνουμε και τις πιπεριές, και σε 2-3 λεπτά και τον ανανά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε ελαφρά για να μη μας λιώσουν τα υλικά και σβήνουμε με τη σόγια σως και την κρέμα βαλσαμικού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το μέλι, και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.

Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά αν σας αρέσει όπως πχ μπρόκολο ή λάχανο ή μανιτάρια, εφόσον πρώτα τα έχετε ψιλοκόψει!

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.