Ξηροί καρποί και φρούτα… όλα μαζί σε μια απίθανη συνταγή! Αν σας αρέσουν αυτές οι γεύσεις δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα εύκολα βήματα της παρακάτω συνταγής που είμαι σίγουρη ότι θα την προσθέσετε στις αγαπημένες σας.
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, χουρµάδες, κλπ.)
2 φλ. ξηροί καρποί και σπόροι (καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι κλπ.)
2 κ.σ. κανέλα
λίγο χοντρό αλάτι
1/3 φλ. σουσάµι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουµε στο multi τα αποξηραμένα φρούτα και τα µεταφέρουµε σε ένα µπολ. Κάνουµε το ίδιο µε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Τα προσθέτουµε στο µπολ µε τα φρούτα, πασπαλίζουµε µε την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουµε καλά.
Απλώνουµε στον πάγκο εργασίας το σουσάµι. Πλάθουµε µπαλάκια µε τα χέρια µας στο µέγεθος µεγάλου καρυδιού και τα περνάµε από το σουσάµι ρολάροντάς τα, ώστε να καλυφθούν µε αυτό.