Τα γιουβαρλάκια είναι η αγαπημένη σούπα μικρών και μεγάλων το χειμώνα. Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω την συνταγή με λαχανικά.
Υλικά για γιουβαρλάκια με λαχανικά
• 1 κ. κιμά
• 1 φλ. του καφέ ρύζι
• 1-2 αυγά
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλατοπίπερο
• 3 κ.σ. λάδι
Λαχανικά:
• 2 μέτρια κολοκυθάκια σε φέτες ή κυβάκια
• 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ή κυβάκια
• 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 3 καρότα κομμένα σε φέτες ή κυβάκια
• 1 κύβο λαχανικών ή κότας
• μαϊντανό χοντροκομμένο
Εκτέλεση συνταγής για γιουβαρλάκια με λαχανικά
Πλένουμε καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε. Βάζουμε τον κιμά, αυγά, μαϊντανό, αλατοπίπερο, λάδι και πλυμένο το ρύζι σε μπολ, ζυμώνουμε καλά να ενωθούν. Ρίχνουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ λίγο τα λαχανικά μας, προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών και νερό ζεστό να τα καλύπτει καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30 έως 40 λεπτά. Ανακινούμε την κατσαρόλα μας τακτικά να μην μας κολλήσει το φαγητό. Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας πολύ καλά πρώτα το ασπράδι, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το λεμόνι και λίγο λίγο ζεστό ζουμάκι από το φαγητό. Ρίχνουμε με προσοχή στην κατσαρόλα, ανακινούμε και σερβίρουμε ζεστό.