Οι γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι είναι ένα υγιεινό φαγητό. Τι θα λέγατε να το φτιάχνατε για την οικογένειά σας;
Υλικά για γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές κόκκινες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
Ι μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
(όλα ψιλοκομμένα)
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι
Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Βάζετε μετά τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το πλιγούρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Αν χρειαστεί, θα προσθέσετε και λίγο ζεστό νερό.
Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις σταφίδες μέσα, το μαιντανό και τον δυόσο και τα ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε το καπάκι από τιςπιπεριές σας, τις αλατοπιπερώνετε και χαράζετε διάσκοπες τρυπούλες.
Προσθέτετε τη γέμιση μέσα στις πιπεριές, τις βάζετε σε ένα ταψάκι και τις καπακώνετε.
Ρίχνετε λίγο λαδάκι, λίγο χυμό ντομάτας και ένα φλυτζάνι νερό.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου.