Οι γίγαντες είναι ένα από τα πιο ωραία νηστίσιμα φαγητά. Σας προτρέπω να τους φτιάξετε στο φούρνο με ντομάτα και θυμάρι. Αγοράστε τα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για γίγαντες στο φούρνο με ντομάτα
½ ή ένα κιλό φασόλια γίγαντες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 καρότα, σε λεπτές φέτες
4 κγ.σάλτσα ντομάτας
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
φρέσκια ρίγανη
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής για γίγαντες στο φούρνο με ντομάτα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 o C.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα βαθύ πυρέξ ( ακόμα καλύτερα αν έχετε πήλινο), βάζετε τα φασόλια που τα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε τα καρότα, περιχύνετε τη σάλτσα ντομάτας και το μείγμα που έχετε ήδη στο μπολ.
Σκεπάζετε τα φασόλια με τις φέτες ντομάτας και βάζετε τα μυρωδικά από πάνω. Τέλος ρίχνετε το ζωμό λαχανικών ( ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νερό) και ψήνετε για περίπου μία ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία ( 170o C). Τους σερβίρετε ζεστούς από το φούρνο.