Ένα ωραίο φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο φαγητό είναι το ρύζι με λουκάνικα. Τι θα λέγατε να το φτιάχνατε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι;
Υλικά για φουρνιστό ρύζι με λουκάνικα
– 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
– 250 γραμμάρια ντοματίνια
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 300 γραμμάρια ρύζι
– 2 κύβους ζωμό κότας
– 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση συνταγής για φουρνιστό ρύζι με λουκάνικα
Ψήνουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά και τα βγάζουμε σε ένα σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα λουκάνικα με το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το βραστό ζωμό κότας. Τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Βάζουμε το φαγητό μας σε κεραμικό σκεύος, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ένα τέταρτο σε μεσαία θερμοκρασία. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα. Ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά με το σκεύος ξεσκέπαστο.