Οι φλωρεντίνες αμυγδάλου είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική γεύση από τις συνηθισμένες, ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά για φλωρεντίνες αμυγδάλου
- 200 gr αμύγδαλα φιλέ
- 60 gr μαργαρίνη
- 120 gr ζάχαρη
- 60 gr μέλι
Εκτέλεση συνταγής για φλωρεντίνες αμυγδάλου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά αφού έχουμε βάλει μέσα τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί, αφού έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και το απλώνουμε. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά και αρχίζουμε να τις κόβουμε σε σχήμα της αρεσκίας μας.
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και
@travelgirl.gr
Μόλις έχουν κρυώσει εντελώς είναι έτοιμες να φαγωθούν!