Γλώσσα. Ένα ψάρι που αγαπούν τα μικρά παιδιά. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξουμε φιλέτο γλώσσας σε λαδόκολλα; Προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για φιλέτο γλώσσας σε λαδόκολλα
1 κιλό φιλέτο γλώσσας
10 ντοματίνια
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. δυόσμο
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι (αν δεν βρίσκετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο)
2 κ.σ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για φιλέτο γλώσσας σε λαδόκολλα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα ντοματίνια, που τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν μία βράση, ρίχνετε όλα τα μυρωδικά και λίγο νερό. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη, έχει δηλαδή πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο. Σ’ ένα πυρέξ, στρώνετε το φιλέτο και ρίχνετε πάνω του τη σάλτα και μερικές σταγόνες ακόμη λάδι. Ψήνετε για 20 με 30 λεπτά