Το τιραμισού είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά και η ιδιαίτερη γεύση του το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι δροσερό και ελαφρύ, ό,τι πρέπει για όσους από μας θέλουμε να φάμε γλυκό τις βραδινές ώρες! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα σε 10 μόνο λεπτά!
Υλικά για τιραμισού
600 γρ τυρί Philadelphia
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 φλ. του τσαγιού χλιαρό νερό
3 κ.σ στιγμιαίο καφέ
1/3 φλ. του τσαγιού κονιάκ
Πώς να φτιάξω τιραμισού στο σπίτι
Βάλτε το τυρί Philadelphia σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η υφή του σαν γιαουρτιού. Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε ελαφρά. Διαλύστε στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτήξτε μέσα τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, απλώστε τα σε ένα πυρέξ, στρώστε από πάνω λίγη από την κρέμα σας και συνεχίστε τις στρώσεις. Τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο κακάο και βάλτε το στο ψυγείο για λίγε ώρες ώστε να σφίξει! Τόσο απλά!
Κεντρική φωτογραφία: https://www.giallozafferano.com/recipes/Tiramisu-al-cioccolato.html