O σολωμός είναι από τα ψάρια που αρκετές γυναίκες τρώνε μιας και θεωρείται κατάλληλος για δίαιτα και διατροφή. Τα εσπεριδοειδή πάνε καταπληκτικά με τα ψάρια και ειδικά με όσα είναι λιπαρά. Η όξινη και παραλληλα γλυκιά γευση του πορτοκαλιού,ταιριάζει απόλυτα με τον σολωμό και χωρίς κόπο μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο πιάτο!
Υλικά για σολωμό με πορτοκάλι
4 φιλέτα σολωμού
2 μεγάλα πορτοκάλια
1 κουτ.σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σολωμό με πορτοκάλι
Στύψε τα πορτοκάλια σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγο φρέσκο θυμάρι. Βάλε μέσα τα φιλέτα σολωμού και άφησε τα δύο ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν. Στην συνέχεια, λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε όλα τα φιλέτα μαζί με τη σάλτσα πορτοκαλιού. Αλατοπιπέρωσε και άφησε τα για 10′. Μόλις πάρουν χρώμα, γύρισε τα φιλέτα από την άλλη μεριά και άφησέ τα για ακόμη 10′. Εάν δεν έχουν γίνει,συνέχισε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά και να κάνουν κρούστα!
Συνόδευσε τον σολωμό σου με αρωματικό ρύζι ατμού.