Η κρεμ καραμελέ είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που δύσκολα βρίσκεις σε ζαχαροπλαστείο στις μέρες μας. Γι αυτό κι εγώ θα σου προτείνω να το φτιάξεις στο σπίτι εύκολα και γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.
Υλικά για κρεμ καραμελέ
1 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1 1/4 φλ. του τσαγιού νερό
4 αυγά
1 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για κρεμ καραμελέ
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με λίγο νερό και το λεμόνι και βράστε τα σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε συχνά μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα και η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
Βάλτε το γάλα και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και προσθέστε τα αυγά, αφού πρώτα τα έχετε χτυπήσει με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σε μια φόρμα, βάλτε την καραμέλα, προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και βάλτε την στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για να δείτε αν είναι έτοιμη η κρέμα, τρυπήστε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει πολύ καλά.
Έπειτα βάλτε την στο ψυγείο και μόλις παγώσει, ξεφορμάρετέ την και βάλτε την σε μια πιατέλα. Έτοιμη!