Τα cookies τα τρώει όλη η οικογένεια. Για να γίνουν πιο υγιεινά μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής ώστε να τα φτιάξετε χωρίς γλουτένη.
Υλικά για cookies χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3/4 του φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3/4 του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προαιρετικά : 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη σοκολάτα (μαύρη, λευκή ή γάλακτος)
Εκτέλεση συνταγής για cookies χωρίς γλουτένη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς .
Χτυπάτε το φυστικοβούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια , τη σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό. Πλάθετε σε μπάλες και στη συνέχεια την πιέζετε με ένα πιρούνι ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Όταν τις ετοιμάσετε, τις τοποθετείτε στο αντικολλητικό ταψί και ψήνετε για 8-9 λεπτά . Εάν θέλετε να τα φτιάξετε με σοκολάτα, αρκεί να προσθέσετε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και στη συνέχεια να πλάσετε τις μπάλες.