Είναι αλήθεια ότι τώρα προτιμάμε να τρώμε light αλλά ταυτόχρονα νόστιμα φαγητά. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε σε περίπου μισή ώρα, μπρόκολο ογκρατέν.
Υλικά για μπρόκολο ογκρατέν
1 κιλό μπρόκολο
1 δόση μπεσαμέλ
250γρ. μπέικον
2 πατατούλες
250γρ. κίτρινο τυρί τύπου γκούντα
2 κρεμμυδάκια πράσινα
Εκτέλεση συνταγής για μπρόκολο ογκρατέν
Βράζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε μια στρώση στο ταψί.
Σωτάρουμε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια το ανακατευουμε με το μπρόκολο και τα κίτρινα τυριά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και απλώνουμε στρώση μπεσαμέλ- στρώση μπέικον και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρωμα η μπεσαμέλ. Θέλει περίπου 45 λεπτά.