Συνταγή για αρακά με καρότα!

Ο αρακάς είναι πεντανόστιμος κάθε εποχή του χρόνου. Ίσως το λέω αυτό γιατί τα λαδερά φαγητά έχουν την τιμητική τους στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθώ. Τι καλύτερο από το να φτιάξετε στο σπίτι υγιεινό φαγητό με αρακά και καρότα.

Συνταγή για αρακά με καρότα!
Συνταγή για αρακά με καρότα!

Υλικά για αρακά με καρότα

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο όταν είναι η εποχή του
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα μέτρια
3 πατάτες μέτριες

1 ματσάκι άνηθο
3 φρέσκιες ντομάτες (περασμένες στο μουλτι) ή χυμό ντομάτας
μια πρέζα ζάχαρη
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για αρακά με καρότα!
Συνταγή για αρακά με καρότα!

Εκτέλεση συνταγής για αρακά με καρότα

Εάν έχουμε κατεψυγμένο αρακά, πρώτα απ΄ όλα τον ξεπαγώνουμε και τον ξεπλένουμε καλά. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και τα καρότα. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τις πατάτες Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα, να τσιγαριστούν.

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά και τον άνηθο (ψιλοκομμένο) και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 30-40 περίπου λεπτά και ελέγχουμε συνεχώς να υπάρχει νερό στην κατσαρόλα μας.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.